السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير
كيلو دقيق
100 جم زيت
3 بيضات
50 جم حليب
زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة
بشاميل خفيف
جبنة مبشورة
الطريقة
نضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس
ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا
ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ما تطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة لازانيا ثم طبقة عصاج ثم بشاميل
يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة
وبالهنا والشفا